VI HAR SENDT EN KOMPLET NYBEGYNDER SHOPPING FOR ET FROMANTEEL AUTOMATISK UR. HER ER HVAD DER SKETE.

10 minutters læsning

Af: Mr. Freek Caron | Fromanteel medarbejder-forfatter, Amsterdam (GMT +1 timer) | 10 minutters læsning

I denne udgave af Fromanteel Times besluttede vi at gøre noget andet. I de fleste artikler deler vi vores viden om vores ure, Fromanteel-begivenheder eller urindustriens tilstand. Vi deler, hvad vi mener er rigtigt, hvorfor vi gør, hvad vi gør, og hvad vi tror på.

I dag lægger vi alt det væk for at lade nogen, der er en komplet nybegynder til ure, opdage en vigtig side af Fromanteel, vores automatiske ure (bedre kendt som 'Pendul'). Vi bad vores nyeste redaktionsmedarbejder, Freek, om at vælge et automatisk ur fra vores samling uden at give nogen oplysninger på forhånd, dette er hvad der skete.

Oplev Fromanteel.

En kort introduktion

Da jeg voksede op, har jeg altid fundet ure fascinerende. De øjeblikke, du ser en person komme ind i rummet med et glitrende stykke på håndleddet, vil vare evigt i din fantasi. Du begynder at skrive den persons historie for dig selv og spekulerer på, hvordan de kom til, hvor de er.

Jeg har altid troet, at jeg en dag selv ville eje et eksklusivt ur og blive den mand, folk stirrer på, når jeg går ind på et sted. Jo ældre jeg blev, jo mere indså jeg, at for at eje et eksklusivt ur, skal man vide mere om ure end blot at kunne nævne nogle af de mest kendte mærker.

Nu, 24 år gammel, blev jeg fortrolig med Fromanteel-mærket. Alfredo og Martijn, medstiftere af mærket Amsterdam ure, introducerede mig til branchen, og fascinationen voksede på mig. En dag udfordrede de mig: "Vælg et automatisk ur fra vores kollektion, og fortæl os, hvorfor du har valgt netop dette ur". Jeg tog udfordringen op med åbne arme, og denne artikel illustrerer min tankegang.

Hvad er et automatisk ur?

Det første, jeg skulle gøre, var at få en ordentlig forståelse af, hvad et automatisk ur er. Hvad er den 'go-to' første ting, man gør i disse dage? Korrekt: at Google det: "Et mekanisk ur, hvor bærerens naturlige bevægelse giver energi til at vinde hovedfjederen, hvilket gør manuel vikling unødvendig, hvis den bæres nok", definitionen som Wikipedia fortæller mig.

Okay, så det rejser det næste spørgsmål; Hvad er en mainspring? Jeg begyndte at grave lidt mere for at forstå det grundlæggende i et automatisk ur, og jeg besluttede, at det var tid til at tale med en ekspert. Jeg ringede til Alfredo Silva, medstifter af Fromanteel, for at lære mig en ting eller to om automatiske ure.

Efter en intens time med at analysere forskellige ure lærte jeg, at hvert automatiseret ur har en 'mainspring', en fjeder, der langsomt afvikler sig selv og derved får alle dele i uret til at bevæge sig. Det er automatiseret, da der er en mekanisme, der vinder hovedfjederen for at opretholde en kontinuerlig bevægelse.

At indse, at der er en så kompleks mekanisme i et ur, der er relativt lille, er forbløffende. Pludselig forstod jeg virkelig alle, der ønskede at eje et udsøgt ur, især de automatiserede ure. Tid til at dykke ned i Fromanteel-kollektionen!

Hvad er mulighederne?

Når jeg kiggede på Fromanteel-kollektionen, fandt jeg ud af, at der er forskel på de kvartsdrevne ure og de automatiske ure. Da jeg leder efter et automatiseret ur, er der en ganske omfattende liste over muligheder;

Ved første øjekast er den ene ting, alle disse ure har til fælles, elegancen, subtiliteten og følelsen, som de bringer mig, når jeg blot ser på dem. Efter at have drømt om at eje et automatisk ur så længe, føles det pludselig som om det er tættere på end nogensinde.

Skønheden er, at disse ure er blandt de bedst producerede ure i verden. Alfredo fortalte mig, at varemærket 'Swiss Made' sikrer, at mindst 60% af merværdien ved fremstilling sker i Schweiz, et land, der er ekstremt seriøst, når det kommer til ure. Det var ganske forbløffende at høre de regler og forskrifter, landet har for urindustrien for at opretholde sine høje standarder.

Nu, når vi sammenligner disse ure med hensyn til prismærker, taler vi et helt andet boldspil. Lignende ure fra andre mærker er til salg for det dobbelte, nogle gange tredoblet det beløb, som Fromanteel sælger dem for. 'Kvalitetsure uden den heftige pris', det er det, der får mig til at vælge et Fromanteel-ur som mit første automatiske ur.

Pendulet Chrono . Blu

Hvad jeg har lært

Jeg har afgivet min forudbestilling til Pendulum Chrono. BLU hvid for at sikre, at jeg er blandt de første heldige til at bære et så unikt ur. Indtil da bliver det et ventespil, heldig jeg ledsages af min kvartsdrevne Fromanteel Moon Phase White i mellemtiden.

Når jeg ser tilbage på udfordringen, kan jeg virkelig sige, at den bragte mange åbenbaringer. Jeg forstår, hvorfor folk bruger en formue på et ur, jeg forstår, hvorfor folk kan bruge timer på at tale om ure, og jeg forstår, hvorfor ure er en multi-billion dollar industri.

Men hvis vi lægger den kommercielle forståelse til side, handler det virkelig om ægte håndværk. Der er ikke mange industrier, hvor hvert stykke er dominerende produceret af mennesker, der ikke gør andet end at spise, trække vejret og drømme ure.

Pendulet Chrono . BLU hvid

At se et mærke som Fromanteel tage essensen af denne branche og oversætte den til en forståelig brandfilosofi, der giver flere mennesker mulighed for at komme ind i branchen, er virkelig lokkende. Jeg følte mig privilegeret over at lave en udfordring som denne og opleve en-til-en-klassen af en urekspert som Alfredo Silva.

Er jeg klar til endnu en udfordring? Helt bestemt! Næste gang vil jeg meget gerne tale med endnu flere eksperter både lokalt og internationalt for at få lidt ekstra perspektiv, hvem ved, måske besøger jeg endda et schweizisk atelier en dag!

Når jeg gennemgik de forskellige modeller, kiggede på konkurrenter og lærte mere om innovationen under taget af et automatisk ur, havde jeg svært ved at træffe min beslutning. Hvert ur har sine egne unikke egenskaber og grunde til, at jeg kunne se mig selv bære et.

Jeg vil have et ur, der ser godt ud og ikke er alt for kompliceret. Jeg ønsker dog, at mit ur skal kunne fortælle mig mere end blot det aktuelle tidspunkt. Jeg ville elske at have den aktuelle dato, en måde at måle mindre tidsrammer end 24 timer på, og muligvis en ekstra funktion, hvis den er subtil nok, da jeg ikke ønsker at bære noget, der ligner et smart-ur på mit håndled.

Så fandt jeg det: Pendulet Chrono . BLU hvid. At gå ind i et rum med dette subtile lyse stykke på dit håndled vil helt sikkert få hovederne til at dreje sig, samtidig med at du virkelig 'stopper' tid i tråd med . BLU filosofi.

Filosofien bag . BLU-kollektionen er den mest overbevisende del, da den resonerer med min personlige holdning i livet; tillader at leve i øjeblikket, 'stop' tid til at genoprette forbindelse til den rolige og pålidelige tilstand af menneskelig metabolisme. En slags mindfulness ting. Der er en funktion på Pendulum Chrono . BLU, der virkelig giver mig mulighed for at gøre det.

Havde jeg nogensinde hørt om en kronograf? Nej, men det gør jeg nu! En kronograffunktion er en stopursfunktion til at registrere tid så præcist som muligt. Skønheden er, da uret er mekanisk , alt dette sker ved hjælp af ægte håndværk. Hvis du placerer en lille skrue en tomme til venstre, kan det medføre en afbrydelse i tide.


Køb nu